Jaakko Hänninen säilytti hyvät kokonaiskilpailun asemansa, kun Vuelta a Burgosin 149 kilometrin massakirietappi saatiin maaliin. Etappi oli profiililtaan helppo, mutta pääjoukon kolarit saivat sykkeen nousemaan. Yhteen näistä jäi myös Jaakko Hänninen ja sai sen verran kolhuja, että vammat tarkistetaan röntgenkuvauksilla.

Etapilla nähtiin alusta kuuden ajajan irtiotto, se pieneni lopuksi kolmen ajajan yritykseksi. Pääjoukko kärjessään etappivoittoa havittelevat joukkueet ajoivat irtioton kiinni, kun maaliin oli matkaa yhdeksän kilometriä. Pääjoukossa oli levottomuutta ja se aiheutti kolarin 36 kilometriä ennen maalia. Tähän kolariin jäi myös Jaakko Hänninen. Hänen osansa oli olla kasan alimmaisena ja vauhdilla päälle tulleet tekivät Jaakon olon epämukavaksi.

Tästä kolarista Jaakko Hänninen pääsi jatkamaan varapyörällä ja tuli maaliin voittajan pääjoukon mukana. Etapin voitto meni toistamiseen kolumbialaiselle Juan Sebastian Molanolle. Hänninen jatkaa kokonaiskilpailussa sijalla kymmenen. Kokonaiskilpailun johdossa on edelleen ranskalainen Romain Bardet (Team DSM). Kolaroinut italialainen Domenico Pozzovivo putosi kokonaiskilpailun kolmannelta sijalta kahdeksanneksi.

– Oli varsin levoton etappi. Kolarit olivat aivan turhia ja minulla oli epäonnea. Toivottavasti tästä pääsee jatkamaan viimeiselle etapille. Kokonaiskilpailusijoitukseni on nyt sen verran hyvä, että en ole vielä tämän tason kilpailussa ollut ennen samassa tilanteessa. Mutta nyt pitää selvittää miten kilpailuni jatkuu ja vai jatkuuko lainkaan, kertoi Jaakko Hänninen.

Kilpailun viimeinen etappi on 146 kilometriä. Se päättyy noin kilometrin kovaan nousuun. Vuelta a Burgosin voitto tulee ratkeamaan loppunousussa.

Lähde: TWD-Länkenin lehdistötiedote