Olympiaedustajat Elina Lampela ja Krista Tervo saivat Oulussa Valkean Kaupungin kisoissa hyvän kenraaliharjoituksen Kalevan kisoja ajatellen, vaikka kolea ja ajoittain sateinen sää toikin hieman haastetta.

Tervo heitti parhaalla yrityksellään moukaria tasan 70 metriä. Hänen muut mitatut heittonsa kantoivat 67,11 ja 65,22.

– Oli vähän vaihtelevaa. Oli varmaan kesän kylmin kisasää ja vähän sateinen, niin tuotti pientä haastetta. Onneksi sain kuitenkin yhden heiton ihan hyvin kohdilleen. On ollut ihan hyvät fiilikset heittää, joten kivoilla fiiliksillä Kalevan kisoihin, Tervo sanoi.

Lampela ylitti seiväshypyssä 445 ja teki melko hyviä yrityksiä ennätyksestään 454, vaikka kolea sää ja tuuli toivatkin kilpailuun oman mausteensa.

– Yllättävän hyvin meni. Eka ja vika yritys 454:stä oli ihan ookoo. Keskimmäiseen vaihdoin jäykemmän seipään, siitä tuli limbo. Sen jälkeen vaihdoin vikaan löysemmän seipään ja se oli itse asiassa paras yritys, vaikka lähti pikkuisen vinoon. Jos olisi mennyt suorempaan, olisi voinut mennä yli.

– Hyvä fiilis jäi, tiedän olevani aika varmassa kunnossa, Lampela sanoi ajatellen Kalevan kisoja, missä hän haastaa Wilma Murron.

Lähde: SUL:n tiedote