Turussa 19- ja 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa lauantaina 19-vuotiaiden miesten 100 metriä voitti Lapuan Virkiän Valtteri Louko liki tyynessä ajalla 10,84. Pietarsaaren Drottin Adrian Björkgren oli toinen ajalla 11,01, Tampereen Pyrinnön Joel Turkka kolmas ajalla 11,04 ja Sibbo-Vargarnan Rasmus Martin tasaisen mitalikamppailun neljäs ajalla 11,06.

Suotuisammissa tuulioloissa Björkgren ja Martin pinkoivat välierissä ennätyksensä 10,97 ja 11,01.

Tällä kaudella 11,83 juossut Porin Yleisurheilun Pirkitta Marjanen kiiti mestariksi 22-vuotiaiden naisten 100 metrillä ajalla 11,89. HIFK:n 400 metrin aituri Nea Mattila oli toinen ajalla 11,92. Kolmas oli Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala ajalla 12,21 ja neljäs ennätyksensä 12,23:een alkuerissä parantanut HKV:n Petra Häggqvist.

Kolme starttia samana päivänä painoi monen juoksijan jaloissa. Valkeakosken Hakan Karoliina Kujanpään ja JKU:n Sara Francisin alkueräajat 12,20 ja 12,04 olisivat oikeuttaneet mitaliin, mutta finaalissa he kangistuivat viidenneksi ja kuudenneksi.

19-vuotiaiden naisten mestariksi kiiri Leppävaaran Sisun Katja Luukkola ajalla 12,09 ennen Espoon Tapioiden Julia Ihantolaa, jonka aika oli 12,21. Tämä finaalissa juostiin tasan kaksi metriä sekunnissa hönkineessä myötätuulessa.

19-vuotiaiden tiukan pronssimitalikamppailun paras oli Turun Urheiluliiton Edit Nurminen ennätyksellään 12,25. Alku- ja välierin nopeimman ajan 12,15 juossut Savonlinnan Riennon Milla Pirkkalainen jäi mitalista yhden sadasosasekunnin ja ennätyksensä juossut Turun Urheiluliiton Ilona Ruohola kolme sadasosasekuntia.

Lähde: Urheiluliitto