Jarkko Kinnusen pitkä ja komea taival kilpakävelijänä päättyy kotimaisten kilpailujen osalta Kalevan kisojen 20 kilometrin kilpailussa Tampereella torstaina. Sen jälkeen hän kilpailee vielä mahdollisesti Ruotsi-ottelussa Tukholmassa syyskuun alussa.

Yhtenä uran parhaista kilpailumuistoista ovat Kinnusen mieleen painuneet kaksi ensimmäistä 50 kilometrin kilpailua. Ensikokeilun Kinnunen teki ensimmäisen valmentajansa Kari Ahosen ehdotuksesta.

– Olin katsomassa Helsingin MM-kisojen 50 kilometrin kilpailua 2005. Kari kysyi kisan jälkeen, että siirrytäänkö 50 kilometrille. Sanoi joo, ja lokakuussa kävelin Kööpenhaminassa 4.10.52. Sain siinä kilpailussa kehosta kaiken irti, Kinnunen muistaa.

Toisen 50 kilometrin kilpailunsa Kinnunen käveli keväällä 2006 lajin maailmancupissa La Corunassa Espanjassa. Siellä ennätys putosi alle neljän tunnin ajalla 3.59.39 ja toi paikan Göteborgin EM-kisajoukkueessa.

– Muistan, kun ruotsalaisen Bengt Bengtssonin kanssa puhuttiin, että olisi hölmöä kävellä joku 4.01.00, Kinnunen kertoo.

– Aloitin rauhassa, niin kuin aina, kun pohkeet tahtovat muuten krampata. Olin 40 kilometrin kohdalla vielä puoli minuuttia jäljessä 4 tunnin alituksesta, mutta maalissa oli tosi siistiä, kun kellossa ensimmäinen numero oli kolme.

Lähde: Urheiluliitto