Kameramiehen härski toiminta järkytti – naisurheilija tyrmistyi

© Kuva: Getty Images

Kiipeilylajien kuvaajat ovat saaneet viime aikoina paljon kritiikkiä.

Itävaltalaistähti Johanna Färber nosti asian pinnalle kesällä, kun hän vaati ”naisten seksualisoinnin” lopettamista. Lähetyksissä näytettiin hidastuksia ja lähikuvaa naisurheilijoista. Färberin mielestä keskityttiin enemmän naisen ulkomuotoon kuin hänen suorituksiinsa.

Sama touhu on jatkunut valitettavasti Moskovan MM-kisoissa. Färber on saanut anteeksi pyynnön kansainväliseltä kiipeilyliitolta IFSC:ltä. Kameramiesten työskentely aiheutti kritiikkiä naisten boulderoinnin välierissä.

– IFSC tuomitsee vartalon esineellistämisen ja tulee tekemään lisää tämän loppumiseksi, jotta voimme tukea urheilijoita, sanoi lajiliitto ja esitti pahoittelunsa Itävallan lajiliitolle sekä urheilijoille.

– Kuinka monta kertaa pitää epäonnistua, ennen kuin opimme tekemään sen oikein? päivitteli IFSC:n puheenjohtaja Marco Scolaris.