Ruotsissa koronapandemian vaikutukset urheiluun otetaan tosissaan ja seurojen ahdinkoa pyritään tukemaan vahvasti, jotta toimintaa pystytään jatkamaan ja etenkin nuoret saadaan pidettyä mukana urheilun piirissä.

Ruotsin valtio on tähän mennessä tukenut maan urheilua ja seuroja lähes 400 miljoonalla eurolla ja lisää on tiedossa. Kulttuuri- ja urheiluministeri Amanda Lind esitteli tiistaiaamulla ensi vuoden budjettiesitystä, jossa on mukana ylimäärinen 40 miljoonan euron ”uudelleenaloitustuki” maan urheilulle.

– Hallitus esittää budjetissa 400 miljoonan kruunun tukea ruotsalaiselle urheilulle helpottaakseen toiminnan käynnistämistä uudelleen pandemian jälkeen ja kasvattaakseen urheilun piirissä toimivien lasten, nuorten ja myös toimihenkilöiden määrää, Lind sanoi SVT:n mukaan.

– Valmentajat ja seuraväki koko maassa on tehnyt lujasti töitä pitääkseen urheilutoiminnan käynnissä. Se on ollut iso asia ja erityisen tärkeää sen suhteen, lasten ja nuorten mahdollisuudet elää mahdollisimman normaalisti pandemian aikana on sen myötä pidetty olemassa. Emme voi lähteä ulos pandemiasta niin, että meillä on terveysvelkaa nuoremmille sukupolville.