Melkoisia numeroita – suomalaisjuoksija loistoiskussa

© Kuva: Getty Images

Kaksi suomalaisnaista on upeasti kahdeksan parhaan joukossa ultrajuoksun kuuluisimmassa klassikkokilpailussa Spartathlonissa, kun juoksijat ovat edenneet 81 kilometrin matkan Ateenasta Korintin salmelle. Matkaa maaliin on jäljellä vielä 165 kilometriä.

Noora Honkala on 81 kilometrin kohdalla neljäs ja Marianne Mäkinen kahdeksas. Naisten kilpailua johtaa Yhdysvaltain Marisa Lizak ja seuraavina ovat vuoden 2019 kärkikaksikko unkarilainen Zsuzsanna Maráz ja venäläinen Irina Masanova.

Miesten kilpailua johtaa kreikkalainen Fotis Zisimopoulos ja toisena on vuoden 2019 voittoaan puolustava unkarilainen Tamás Bódis. Viime vuonna pandemian vuoksi ei kilpailtu.

246,8 kilometriä pitkä vuoristoinen taival Ateenasta Spartaan juostaan nyt 38. kerran. Sen esihistoria alkaa kuitenkin jo mytologisesta Marathonin taistelusta vuonna 490 ennen ajanlaskumme alkua.

Kilpailu on suoritettava 36 tunnin määräajassa perjantain aamunkoitosta lauantain auringonlaskuun. Ensimmäisiä juoksijoita odotetaan maaliin aamulla. Määräaika päättyy kello 19.

Suomen paras sijoitus Spartathlonissa on kolmas. Seppo Leinonen sijoittui miesten sarjan kolmanneksi vuonna 1992 ja Janne Kankaansyrjä vuonna 2004. Teija Honkonen oli naisten sarjan kolmas vuonna 2018.

Noora Honkala juoksi Spartathlonin vuonna 2014 kaikkien aikojen nuorimpana naisena. Hän oli tuolloin 22-vuotias.

Lähde: SUL:n tiedote