Suomalaisurheilijan mitta tuli täyteen Ruotsi-ottelussa – haukkui Ylen ”pahan ja loukkaavan” toiminnan

© Kuva: Getty Images

Anniina Kivimäki voitti kilpakävelijöiden Ruotsi-ottelussa naisten 5000 metriä ennätyksellään 22.34,31. Toiseksi tuli Elisa Neuvonen ja kolmanneksi Heta Veikkola.

Neuvonen ei kuitenkaan ollut tyytyväinen suomalaiskolmikon kolmoisvoiton saamaan huomioon kotimaassa.

Nainen kirjoitti asiasta Instagramissa.

– Kaiken onnistumisen ilon rinnalla kilpailun jälkeen mielialaa himmentää Ylen toiminta (tai toimimattomuus). Useilta tutuilta koti-Suomesta tuli viestiä, että suorituksiamme (päivän ainoa Suomen kolmoisvoitto vieläpä) ei näytetty televisiolähetyksessä lainkaan, puhumattakaan että voittajaa olisi viitsitty ottaa haastatteluun. Yle Urheilu ei taida ymmärtää, että meillä kävelijöilläkin on läheisiä ja muuta ”fanikuntaa”, joka seuraisi mielellään otteitamme Suomi-paidassa maaottelussa ja muutenkin mestaruuskilpailuissa. Puhumattakaan lajin näkyvyydestä ja tasa-arvosta muihin yleisurheilulajeihin verrattuna.

– Tämä sama lajin (tahaton tai tahallinen) ”piilottaminen” myös toistuu valitettavan usein kilpailusta toiseen. Kalevan kisoissa Ylen lähetykset alkavat perjantaista, ja perinteisesti torstaina kisattavista kävelykilpailuista ei tänäkään vuonna näytetty edes koostetta, vaikka kameroita jostain syystä olikin paikalle asti saatu. Se, että kotimaan kisoissa silloin tällöin näytetään pätkä maaliintuloa, ei tunnu riittävältä ottaen huomioon yleisurheilutapahtumien laaja televisiointi.

– Tämä toiminta Yle Urheilu oikeasti tuntuu meistä kävelijöistä pahalta ja loukkaavalta, tavallaan jopa kiusaamiselta. Ei tietysti pitäisi antaa media-asioiden vaikuttaa urheilun iloon, mutta niin siinä väistämättä käy tällaisessa tilanteessa.

– Kävelyurheilun ystävät, kiitos tuestanne! päätti Neuvonen.

Tässä koko julkaisu.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.