Salibandyn ammattilainen Miko Kailiala on paljastanut Salibandy.fi-sivuston haastattelussa, että hän on tutustunut vuosien varrella Wayne Gretzkyn perheeseen.

Kailiala on pitänyt kiekkokoulua yhdessä Waynen pojan Ty Gretzkyn kanssa.

– Olen ystävystynyt hänen kanssaan. Käyn vetämässä kerran vuodessa salibandyä kiekkokouluissa. Heillä on lätkäkoulu, jossa on 33,3 prosenttia sählyä, 33,3 prosenttia jäätä ja 33,3 prosenttia muuta treeniä. Siellä on aina melkoinen kuhina – moni muksu on innoissaan: tuossa iässä kiekkoa on vaikea saada kohoamaan, mutta kun säbäpallo lähtee lentoon, he ovat aika mehuissaan, Kailiala kertoo.

Myös Wayne Gretzky on saanut lyhyen oppimäärän salibandystä.

– Väinön kanssa olen jutellut useasti. Hänellä on sählymaila: se on tietenkin Miklu 2,6 Suomi-edition. Väittää ainakin tykkäävän sählystä. En tiedä, kuinka paljon on nähnyt lajia, Kailiala naureskelee.