Suomen miesten pöytätennisjoukkue aloittaa tiistaina urakkansa Romanian Cluj-Napocassa järjestettävässä EM-joukkuekilpailussa. Alkulohkossa yhdestä jatkopaikasta kamppailevat Suomen (ranking 25:s) lisäksi Slovenia (8), Romania (9) ja Luxemburg (24).

– Ensimmäinen ottelumme Sloveniaa vastaan määrittelee hyvin pitkälti kisojen kulun. Tulokset riippuvat paljon myös joukkueiden kokoonpanoista. Kaikki maat eivät välttämättä ole mukana parhailla miehistöillään. Tällä hetkellä Romania on lohkon suosikki. päävalmentaja Mattias Bergkvist ennakoi.

Suomen joukkueessa pelaavat komeasti puolivälieriin viime viikon WTT:n Dohan turnauksessa edennyt Benedek Oláh sekä Alex Naumi, Samuli Soine ja Sam Khosravi. Otteluvoittoon vaaditaan kolmen ”parasta viidestä” -kaksinpelin voittamista.

– Toivottavasti ”Pentti” pystyy pelaamaan samalla tasolla kuin Dohassa. Meillä on omat mahdollisuutemme, kun myös Alex ja Samuli hyvässä kunnossa. Samille tämä ensimmäinen kansainvälinen aikuisten kilpailu on enemmän opintomatka, Bergkvist sanoo.

Edellisen kerran Suomen miesjoukkue oli mukana EM-lopputurnauksessa vuonna 2017, tuolloin sijoitus oli 26:s. Hallitseva Euroopan mestari kahden vuoden takaa on Saksa.

Suomen otteluohjelma alkulohkossa

ti 28.9. klo 19.00 Slovenia – Suomi (T5)
ke 29.9. klo 19.00 Romania – Suomi (T3)
to 30.9. klo 19.00 Luxemburg – Suomi (T4)

Alkulohkojen voittajat (8) etenevät perjantaina pelattaviin puolivälieriin. Mitalipelit ovat ohjelmassa lauantaina ja sunnuntaina.

Lähde: Pöytätennisliiton tiedote