Tokion olympiapettymys oli liikaa – suomalaisässä teki raskaan päätöksen

Suomen Painiliitto nimesi joukkueen ensi viikolla Norjassa käytäviin painin MM-kisoihin. Oslossa painittaviin kisoihin Suomi lähtee viiden painijan joukkueella ilman Tokion Olympialaisissa esiintynyttä kaksikkoa.

Suomen joukkueen konkari on 26-vuotias vapaapainija Jere Heino. Raskaassa sarjassa painiva porilainen oli lähellä olympiapaikkaa vuoden 2019 MM-kisoissa Nur-Sultanissa (KAZ) ja hakee nyt onnistunutta turnausta korona-ajan haasteiden jälkeen.

Kreikkalais-roomalaisen painiin Suomi lähtee neljän painijan joukkueella. Sekä Kooveen 22-vuotias Elmer Mattila sarjassa 67 kg että Ilmajoen Kisailijoiden 24-vuotias Matias Lipasti sarjassa 77 kg olivat taistelemassa viime kevään olympiakarsintaturnauksissa Tokion paikoista. Sarjassa 72 kg Lapuan Virkiän 24-vuotias Mikko Peltokangas ja raskaan sarjan 23-vuotias Konsta Mäenpää sen sijaan nähtiin viimeksi arvokisamatolla huhtikuussa Puolan EM-kisoissa.

Poikkeuksellisesti olympiavuonna järjestettävät MM-kilpailut ovat painissa loppuvuoden tärkein kisa, joka kerää suuren joukon Tokion olympialaisten ja muiden arvokisojen mitalisteja. Suomen joukkueessa ei nähdä Tokiossa paininutta kaksikkoa. Olympialaisissa viidenneksi sijoittunut Arvi Savolainen on keskittynyt alkusyksyn ajan harjoitteluun eikä kilpaile Oslon MM-matolla. Raskaan sarjan Elias Kuosmanen kuntouttaa vastikään operoitua kyynärpäätään.

Kreikkalais-roomalaisen painin vastuuvalmentaja Marko Yli-Hannuksela: ”Krekon joukkue on nuori, mutta silti jokaiselta urheilijalta löytyy jo rutiinia kansainväliseltä tasolta. Odotan ennakkoluulottomia otteita ja kovuutta kääntää tiukat kamppailut kotiin. Tietenkin Savolaisen ja Kuosmasen puuttuminen joukkueesta vaikuttaa menestymisennusteeseen, mutta heidän kohdaltaan MM-kisat tulivat liian nopeasti. Tarvitsemme kuitenkin lisää potentiaalisia menestyjiä, joten nyt on näiden valittujen miesten aika näyttää kyntensä maailman valioiden joukossa.

Lähde: Painiliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.