Jerezissä Espanjassa koettiin karmaisevia hetkiä lauantaisessa motocross-kisassa, kun joukkokolarin seurauksena vain 15-vuotias Dean Berta Vinales loukkaantui erittäin pahasti ja käytännössä menehtyi radalle.

Kisan keskivaiheilla tapahtunut paha kolari koitui Vinalesin kohtaloksi. Kolaroineista pyöristä sinkoutui useita osia hänen kehoonsa ja päähänsä. Nuorukainen kiidätettiin radan lääkintätelttaan, jossa nopeasti ilmeni, että mitään ei ole tehtävissä.

Pian kello 15 jälkeen paikallista aikaa Vinales julistettiin kuolleeksi. Ensimmäistä kauttaan WSS300-sarjassa ajavaa Vinalesia pidettiin yleissesti yhtenä lajin suurimmista lahjakkuuksista. Hän oli myös moottoriurheilusukua, sillä MotoGP-tähti Maverick Vinales oli hänen serkkunsa.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

MotoGP™🏁

@MotoGP
We're devastated by the tragic loss of @DeanBerta21 following a crash in #WorldSSP300 Race 1 today

Sending all our love and strength to Maverick Viñales and Dean's entire family, his team and loved ones