Jos lauantaina Tampereen Hakametsässä juhlittiin Suomen murskavoittoa Espanjasta, niin sunnuntaina Venäjä näytti suomalaisille kaapin paikan. Lentopallon EM-kilpailujen kolmas Suomen ottelu meni naapurimaalle erin 3-1, erälukemien ollessa 22-25, 25-15, 25-23 ja 25-17.

Jo ennen ottelua oli jotakuinkin selvää, että Veljekset matkaa jatkopeleihin Puolaan, mutta mikäli alkulohkon lopullinen sijoitus on kolmas tai neljäs, se tarkoittaa jatkoon huomattavasti kovempaa vastusta kuin mitä lohkon kahden kärjelle on tiedossa.

Suomen avauskokoonpano: Antti Ronkainen, Mikko Esko, Niko Suihkonen, Tommi Siirilä, Urpo Sivula, Sauli Sinkkonen, Lauri Kerminen (L). Mikko Esko ja Niko Suihkonen nousivat uusina pelaajina avauskokoonpanoon.

– Hienoa oli pelata ja sanoisin, että pelimme oli ajoittain melko hyvääkin. Ajattelen, että pikkuisen enempi vielä rohkeutta, niin lopputulos olisi voinut olla vaikka toinen, totesi ottelun ikänestori Mikko Esko pelin jälkeen.

Esko kiitteli moneen otteeseen erityisesti kotiyleisöä, joka tuki joukkuetta alusta loppuun.

– Se tunne, kun vihdoin sai pelata elävän yleisön edessä. Eihän sille vedä vertoja mikään, Esko jatkoi.

Mielenkiinnolla odotettiin myös Tuomas Sammelvuon paluuta kotiyleisön eteen.

– Itse asiassa olin huomattavasti hermostuneempi ennen avausottelua Turkkia vastaan, mutta olihan tietenkin aivan mielettömän hienoa pelata juuri täällä Suomea vastaan, Sammelvuo kertasi. Ja totesipa venäläistynyt suomalainen myös, että lauloi ottelun alussa kansallislaulut molempien joukkueiden mukana.

Suomi viettää maanantaina välipäivää ja jatkaa otteluita tiistai-iltana Hollantia vastaan. Vielä keskiviikkonakin Tampereen Hakametsässä saadaan nauttia maailmantason lentopallosta, kun Suomi kohtaa alkulohkon viimeisessä ottelussaan etukäteen Suomen kanssa jotakuinkin tasavahvaksi rankatun Turkin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote