Suomen squashykkönen Emilia Soini joutui tunnustamaan Hong Kongin Chan Sin Yukin paremmakseen USA:n Lancasterissa pelatussa 12 000$:n ammattilaisturnauksessa. Pienen sairastelun ja alkukierrosten tiukkojen otteluiden takia Soinin koneesta oli polttoaine vähissä ja Chan korjasi voiton suoraan kolmessa erässä.

Suomalainen aloitti hyvin ja ensimmäinen erä venyi jatkopalloille. Chan korjasi sen kuitenkin itselleen 12-10, minkä jälkeen peli oli jokseenkin yhtä maalia. Kaksi seuraavaa erää menivät Chanille 11-4 ja 11-3, kun Soini ei löytänyt enää henkisiä eikä fyysisiä voimavaroja itsestään.

– Olin aika piipussa. Ensimmäisessä erässä jaksoi vielä pelata järkevästi, mutta olin aika loppu fyysisesti, eikä henkisestikään jaksanut pakottaa itseään. Noin hyvälle ei pärjää tällaisella pelillä, olisi pitänyt pystyä olemaan selkeästi fyysisempi, jos olisi halunnut pärjätä, Soini kommentoi ottelun jälkeen.

Soini jatkaa kilpailujaan Brnossa Tsekissä pelattavassa 12 000$:n ammattilaisturnauksessa parin viikon päästä. Soini on sijoitettu Tsekin turnauksessa neljänneksi.

Lähde: Squashliiton tiedote