Alppihiihdon maailmancupissa on syntymässä pienimuotoinen skandaali heti kauden alkajaisiksi. Sveitsiläislaskijat boikotoivat marraskuussa Lechissa, Itävallassa järjestettävää paripujottelukisaa ja kansainvälinen hiihtoliitto FIS saa alppimaasta murskaavaa kritiikkiä.

Useampi sveitsiläislaskija on ilmoittanut jättävänsä Lechin kisan väliin useammasta syystä: kisoja lajissa on liian vähän, loukkaantumisriski on liian suuri ja säännöt epäselvät.

Vaikka boikotti merkitsee Sveitsin maapisteiden jäämistä saamatta, Sveitsin lajijohtaja Urs Lehmann on täysin urheilijoiden päätöksen takana.

– Sen voi ymmärtää. Ensinnäkin paripujotteluita on vain yksi. Tämä on täyttä älyttömyyttä, humpuukia. Joko lasketaan 4-5 kisaa, jotta tässä lajissa on järkeä, tai sitten ei lainkaan, Lehmann täräyttää Blickin mukaan.

Lehmannilla on lisäksi elävänä mielessään edelleen viime talven Cortinan MM-kisojen parisuurpujottelukisa.

– Silloin helmikuussa kaikki olivat samaa mieltä, että se oli koko vuoden epäreiluin kisa. On täysin käsittämätöntä, että FIS ei ole rukannut sääntöjä viime kuukausien aikana. Liitto menettää kaiken uskottavuutensa.