Snookerin maailmanmestaruuden urallaan voittanut Shaun Murphy joutui pettymään tällä viikolla UK Championship -turnauksessa.

Kiinalainen amatööri Si Jiahui peittosi hänet erin 6–5 ensimmäisellä kierroksella. Murphy avautui ottelun jälkeen BBC Radiolle.

– Tulen kuulostamaan ärtyisältä vanhalta mieheltä, mutta tämän nuoren kaverin ei pitäisi olla mukana turnauksessa… Koen kokeneeni kovan kohtalon, kun hävisin kaverille, jonka ei pitäisi olla edes tässä rakennuksessa.

Murphyn ongelma oli siis se, että amatööri oli otettu mukaan ammattilaisten joukkoon 128 pelaajan turnauksessa. Tällä ei ole samanlaisia paineita kuin ammattilaisilla.

– En halua osoittaa sormella tätä nuorta miestä. Hän ansaitsi voittonsa. Amatöörien ei vain pitäisi päästä ammattilaisturnauksiin. Piste.

– Tämä on elinkeinomme. Näin laitamme ruokaa pöydälle. Näin ansaitsen rahaa. Siirryin ammattilaiseksi 15-vuotiaana. Olen siitä asti saanut oikeuden kutsua itseäni snookerammattilaiseksi. Hän ei ole tehnyt niin. Hänen ei pitäisi päästä pöydälle.