Aitajuoksija Viivi Lehikoinen oli mukana Ylen MOT-toimituksen jutussa, jossa käsiteltiin lisäravinteiden kyseenalaiseksi väitettyä markkinointia.

Lehikoinen avautui aiheesta Instagram-tilillään.

– Monia syitä olla käyttämättä, monia syitä käyttää ja tämän ajattelin olevan ohjelman ideana. Lopputuloksena yksipuolinen ja urheilua huonosti huomioon ottava jakso, jonka kautta saa myös kuvan, etten itse tietäisi mitä tässä touhutaan. Lue mun näkemys aiheesta swaippaamalla kaikki kuvat.

Lehikoinen kirjoitti pitkän selvityksen näkemyksistään.

– Annoin lokakuussa haastattelun Ylen MOT ohjelmaan lisäravinteisiin liittyen. Mietin pitkään osallistumista kyseiseen ohjelmaan, koska sain monelta eri taholta varoituksia ohjelmasta ja sen tavasta työstää aiheita. Koin lisäravinteet aiheena kuitenkin sen verran tärkeäksi, että halusin tieteää lisää ohjelmasta ja sen näkökulmasta sekä myös omasta osallisuudestani ohjelmaan.

– Minulle annettiin kuva, että lisäravinteiden käyttöä käsiteltäisiin ohjelmassa laajasti eri näkökulmista, mukana olisi eri alojen asiantuntijoita jne. Minulle vakuuteltiin puhelimitse, että ketään urheilijaa ei haluta asettaa kyseenalaiseen valoon ja tarkoitus on tehdä monipuolinen selvitys siitä, kuinka kuka vaan voi perustaa lisäravinneyrityksen ja alkaa myymään tuotteita.

– Todellisuus on kuitenkin hieman toinen. Nähdessäni Ylen artikkelin ja lyhyen osion minusta, pettymys oli suurin tunne. Itketti. Ja itkinkin, menetin yöunet ja aamun treeni oli surkein aikoihin. Olin häpeissäni ohjelman yksipuolisuudesta ja omasta osallisuudestani juttuun. Sain etukäteen ohjelman sitaattini tarkistettavaksi, mutta sekä nettiuutiseen että ohjelmaan sanomiseni oli irrotettu asiayhteydestä ja aihetta johdatellaan jatkuvasti lisäravinteiden huonoihin puoliin. Tuskin vain on sattumaa, että tuo yksittäinen lause on haluttu nostaa erikseen kontekstista parillakin eri tapaa. Lisäksi nettiartikkeliin sanomiseni on muutettu niin, ettei Lehikoinen tiedä tarkalleen, mihin kaikkiin tarkoituksin aineet ovat, vaikka todellisuudessa kyse oli yhdestä, yleisesti käytetystä magnesiumista. Ja kyllä minä yleisellä tasolla tiedän magnesiumin hyödyt, mutta en tilanteessa osannut vastata magnesiumin hyötyjä siitä näkökulmasta, kuten asiantuntijat taustallani tarkoittavat.

Tässä koko päivitys, jossa nainen kertoo enemmän näkemyksiään.

Lehikoinen sai kommentilleen tukea muun muassa Nooralotta Neziriltä ja Lotta Haralalta.

– Hyvä Viivi!! Hienoa kun tuot äänesi kuuluviin täällä ja todella ikävää, että jouduit kohtamaan tälläistä… Tsemppiä! kirjoitti Neziri.

– Tosi hyvä kirjoitus Viivi!! tsemppiä ja haleja täältä. Me kanssaurheilijat tiedetään varsin hyvin mitä oot jutussa tarkoittanut. Media on nykyään tosi haastava. Kohta varmaan kukaan ei uskalla antaa mitään haastatteluita/juttuja, kun joutuu harhaan johdetuksi ja pettymään. Siinähän ei kukaan voita! Sääli, että tällaiselle skandaalinhakuiselle klikkiotsikkolinjalle on lähdetty, harmitteli Harala.