Lerone Murphy voitti lauantaina Makwan Amirkhanin UFC 267 -tapahtumassa.

Amirkhani dominoi englantilaista täysin ensimmäisessä erässä. Murphy on kuitenkin paljastanut MMA Junkie -sivustolle, että hän ei pelännyt tappiota.

– Ennustin ottelun menevän jotenkin tuolla tavalla. Ensimmäisessä erässä hän vei minut mattoon. Piti vain olla tarkka ja ymmärtää, kuinka hän antaa painetta. Ensimmäisen erän lopussa huomasin hänen hengittävän raskaasti. Tiesin hänen hiipuvan. Kun hän alkoi otella vasenkätisenä (southpaw) ja heitti yläkähden oikean, ei hän pitänyt siitä, mitä annoin takaisin. Harhautin taas, ja hän laski päänsä. Tiesin heti: harhautus, potku polvella, peli selvä.

Amirkhani on saanut jo pitkään kritiikkiä siitä, että hänen kuntonsa ei kestä täyttä kolmea erää. Suomalaisen aggressiivinen painityyli vaatii veronsa, eikä miehen pystyottelu oli toistaiseksi riittänyt UFC:ssä.

Murphy tiedosti samalla, että Amirkhanilla on kova CV UFC:ssä.

– Otin ottelun lyhyellä varoitusajalla. Oli tärkeää tyrmätä Makwan. Se oli erittäin iso juttu urani kannalta… Edson Barbozalla oli allaan tappio, ja hän voitti hänet ja meni saman tien top 15 -sijoille rankinissa. Kaikki tietävät, mitä Makwan osaa ja kenet hän on kohdannut. Voitto oli iso.