Huikea kunnianosoitus! Maailman parhaaksi viidesti valittu suomalaislegenda on valittu Hall of fameen – Katso tribuuttivideo tästä

© Kuva: Juha Tamminen

Urheilumuseolla koettiin tänään 7.12.2021 juhlava hetki, kun Mika Kohonen nimettiin kaikkien aikojen kuudentena henkilönä salibandyn Hall of Fameen.

Mika Kohonen on saavuttanut urallaan lähes kaiken. Hän on 194 maaottelullaan eniten maaotteluita pelannut ja samalla eniten maaottelupisteitä saavuttanut (86+169=255) pelaaja. Kansainvälisissä tilastoissa hän on ykkönen pelattujen MM-turnausten määrässä (11 kpl) ja pelatuissa MM-otteluissa (60 kpl).

Mika Kohonen on voittanut neljä maailmanmestaruutta, viisi MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. MM-kisojen tähdistökentälliseen hänet on valittu viisi kertaa. Hänet on valittu viisi kertaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. Hänellä on neljä Ruotsin mestaruutta, kaksi hopeaa ja neljä pronssia sekä yksi SM-hopea ja kaksi SM-pronssia.

Tänään Mika Kohosen palkitsivat Hall of Fameen ensimmäisenä nimetty Suomen salibandyn isä Pekka Mukkala sekä Respect-toimikunnan puheenjohtaja Jari Kinnunen. Mika Kohosen Hall of Fame -kuvataulu tullaan lisäämään Lempäälän Ideaparkin salibandymuseon kunniagalleriaan.

Salibandyn Respect –järjestelmä on suomalaisen salibandyn 30-vuotisjuhlavuonna 2015 luotu järjestelmä lajin parissa erityisesti ansioituneiden henkilöiden kunnioittamiseksi ja arvokkaiden muistojen vaalimiseksi. Hall of Fame -galleria on Respect -järjestelmän arvokkain huomionosoitus. Hall of Fameen voidaan nimetä henkilö, joka on menestynyt poikkeuksellisen hyvin, edistänyt ja edesauttanut salibandyn kehitystä ja tunnettuutta poikkeuksellisella tavalla.

Aikaisemmin salibandyn Hall of Fameen on nimetty Pekka Mukkala, Kurt Westerlund, Jarmo Perttilä, Heikki Vienola ja Janne Tähkä.

Lähde: Salibandyliitto


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.