Oskari Sulkakoski on suomalaisen alppihiihdon yksi nuorista toivoista. Alppilegenda Kalle Palander on kommentoinut nuoren miehen tekemistä Ylen Urheilustudiossa.

Sulkakoski on erikoistunut pujotteluun ja suurpujotteluun ja pääse kokeilemaan kykyjään Val d’Isèressä ensi viikolla.

Palander arvioi tulevaa Ylellä.

– Val d’Isère on hyvä paikka aloittaa Sulkakoskelle. Se on ainoa rinne noista, joka sopii hänelle todella hyvin tällä hetkellä. Selvä juttu, että kyyti on kylmää. Todella haastava paikka. Menestystä ei ole tullut vielä ollenkaan Eurooppa-cupissa.

Palanderilta löytyi myös kriittistä sanottavaa. Hänen mielestään Sulkakosken puheet ovat tällä hetkellä melkoisia.

– Mutta uhoa on kaverilla. Tykkään tuosta. Siinä on oikeasti ensimmäistä kertaa sellaista sykettä. Mut se että kaveri puhuu kokonaiscupin voitosta. Siis isosta kristallipallosta. Super-G:n laskemisesta. Nyt katsoi esim. Beaver Creekiä. Vähän pitäisi olla realiteetteja. Syöksy ja super on sellaisia juttuja, ettet sä vain vain puikan ja superpuikan jätkänä vaihda sinne. Jengihän nauraa tuollaiselle kommentille tuolla.

Palander kehui kuitenkin lopuksi vielä Sulkakosken tekemistä pujottelun puolella.