Nyrkkeilijä Eva Wahlström on kivunnut nyrkkeilykehään ensimmäistä kertaa uransa päättymisen jälkeen.

41-vuotias kirjoittaa Instagramissa tapahtumista.

– Sparrasin tänään ensimmäistä kertaa jotakuinkin ”oikeasti” sen jälkeen kun lopetin aktiiviuran. Parin viimeisen vuoden aikana oon nyrkkeilly yhteensä ehkä viitisen kertaa leikkimielisesti. Oon viettäny paljon aikaa salilla sekä Nikun että Leonin nyrkkeilyn takia, mutta itse lähin treenannu sellasta joka ei tue nyrkkeilyä, ja koittanu saada kehoa pelaamaan kivuitta, hän aloittaa.

– Olin miettiny ennakkoon aika paljon sitä hetkeä, kun taas olisin kehässä jonkun aikaisemman samantasoisen vastustajan kanssa mittaamassa taitoja. Että uskaltaisinko enää lainkaan edes kokeilla, nukkuvaa karhua kun ei kannata herättää. Olin pelänny, että piru nimeltään Sä et riitä, hyppäisi takaisin mun olkapäälle ja alkaisi taas kuiskaa korvaan, että Siinäs näät, et riitä, harjoittele enemmän, lepää vähemmän. Et vaikka tiedän ettei mun enää tarvi, niin jotai mussa alkaisi taas vaatia parempia suorituksia.

– Tänään vastassa oli tuore Suomen mestari ja vanha sparrarini @anniviantie Se on selvää, ettei nyrkkeily kulkenu samalla lailla kuin silloin, kun harjoittelin lajia varten 25 h viikossa. Oli kuitenkin hyvä huomata, että kilpaviettini oli rauhoittunut, eikä se tuntunu pahalta jäädä kakkoseksi. En alkanu ruoskia itseäni vaan päinvastoin tunsin ehkä jotain tyydytystä siitä, että mun aika tosiaan on ohi.

– Mutta tulin surulliseksi siitä, että mulla oli taito jonka eteen tein niin valtavasti töitä, ja nyt olin menettänyt sen. Selvästi on vielä paljon asioita uraan liittyen käsittelemättä, jopa identiteettiasioihin liittyen. Mutta sitten ymmärsin, etten pelkästään ole menettäny jotain, vaan tein viisasta vaihtokauppaa. Luovuin ehkä maailmantason nyrkkeilytaidoista, mutta sen sijan löysin mielenrauhan, tasapainon, unen (kun vauva sallii), armon, laiskat aamut, hyvät ruuat, kivuttomammat kävelylenkit, rentouden ja elämäntavan jossa vähempi riittää. Lainataakseni Leonia, niin ehdottoman wörtti vaihtokauppa!

Wahlströmin ura päättyi vuoden 2020 maaliskuussa, kun 27 ammattilaisottelustaan 23 voittanut Wahlström kertoi haluavansa keskittyä perhe-elämään.