Marraskuun uinnin lyhyen radan EM-kilpailuissa neljä Suomen ennätystä uinut Olli Kokko, 27, on löytänyt rentouden treenaamiseen. Seuraavaksi Kokon tähtäin on torstaina 16.12. alkavissa lyhyen radan MM-uinneissa.

Havaijilla neljä ja puoli vuotta rahoitus- ja taloustieteiden kaksoistutkintoa opiskellut ja samalla yliopistossa treenannut Kokko palasi Suomeen keväällä. Samalla Kokko siirtyi kasvattiseurastaan Lahden Uimaseurasta Tampereelle TaTUn riveihin.

– Olen edelleen tiiviisti yhteydessä Lahteen ja autan heitä aina mielelläni, jos siellä apua tarvitaan, Kokko kehuu kasvattajaseuraansa.

Kokko ei osannut odottaa EM-kisojen tulostasoaan ennakkoon. Vaikka harjoittelu Tampereella on alusta asti sujunut erittäin hyvin, oli hänen vaikea sisäistää ja uskoa joitain asioita valmennuksessa. EM-kilpailuiden tulokset osoittivat hänelle, että harjoittelu Jere Jänneksen johdolla on ollut juuri sitä, mitä hän on tarvinnut.

– Meillä on treeneissä niin älyttömän hauskaa ja hyvä porukka. Uskon, että se on osaltaan siivittänyt minut näihin tuloksiin. Treeneihin on kiva mennä joka kerta ja siellä voi antaa kaiken itsestään. Ryhmässä jokainen puskee toisiaan eteenpäin ja siitä syntyy positiivisuuden kierre, Kokko kertoo.

Lähde: Uimaliitto