Norjassa on tiukka taistelu hiihdon olympiapaikoista. Monet saavat odottaa valinnan varmistumista vielä jonkin aikaa.

Lajilegenda Petter Northug on ottanut Norjan TV2:lla kantaa asiaan. Hänen mukaansa kisapasseja voisi jo alkaa leimata.

Ingvild Flugstad Östberg, joka oli sivussa viime kauden, on aloittanut kauden mainiosti. Sunnuntaina nainen taipui alle puolella minuutilla voittaja Therese Johaugille Davosin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Northugin mielestä näyttöjen pitäisi jo riittää. Hän kehui Östbergin yllättäneen hänet positiivisesti. Miehellä oli selvä vastaus, kun kysyttiin, kuuluuko hän olympialaisiin.

– Kyllä! Sen lisäksi kaikki tietävät Ingvildin huipputason. Miksi pitää Ingvildiä penkillä, antakaa hänelle lippu olympialaisiin. Nyt hänelle pitää antaa rauha harjoitella ja kilpailla sitten huippuiskussa. Näin näemme Ingvild Flugstad Östbergin parhaassa mahdollisessa kunnossa Kiinassa.