Urheilutoimittajien liitto julkaisi ehdokkaat niin Vuoden urheilijaksi, Vuoden joukkueeksi kuin Vuoden valmentajaksikin urheiluvuoden 2021 osalta. Missään kategoriassa ei nouse esille yhtä ehdotonta ennakkosuosikkia, mutta silmiinpistävää on naisurheilijoiden ja -joukkueitten vahva osuus kärkipäässä.

Niin vuoden urheilijan kuin Vuoden joukkueenkin titteli on mennyt viimeksi naisille vuonna 2012, mutta nyt saattaa hyvin käydä toisin. Vain Vuoden valmentajan osalta naiskandidaattien saattaa olla vaikea kammeta Tuomas Sammelvuota suosikin paikalta.

Vetoyhtiö NordicBet on julkaissut kertoimet nimetyille ehdokkaille. Suosikkina Vuoden urheilijaksi on uinnin olympiapronssimitalisti Matti Mattsson, jonka vahvimpana haastajana tulee kivikova naiskolmikko Mira PotkonenMatilda CastrenWilma Murto.

Jos ovat naiset vähintään vahvoja haastajia Vuoden urheilija -valinnassa, niin Vuoden joukkuetta valittaessa miehille uhkaa jäädä puhtaasti statistin osa. Ainoana nimettynä miesten joukkueena ehdolla on miesten jääkiekkomaajoukkue, mutta Leijonat ovat kertoimien valossa melkoisella takamatkalla niin maastohiihdon naisten MM-viestijoukkueeseen kuin joukkuevoimistelun maailmanmestarijoukkue Minetteihin nähden.

Vuoden valmentajankin osalta Maarit Teuronen on iskuetäisyydellä Sammelvuohon ja Eetu Karvoseen nähden, mutta kuitenkin kertoimien osalta vasta haastajana.

Lähde: Tiedote