Sailing Team Finlandin tuoreet maajoukkue- ja haastajaryhmät kaudelle 2022 on julkaistu. Suomi suuntaa kohti Pariisin 2024 olympiapurjehduksia sitoutuneiden huippu-urheilijoiden sekä monipuolista osaamista edustavan valmennustiimin voimin.

– Meillä on maajoukkueessa ja haastajissa yhteensä 17 venekuntaa, joista seitsemän kuuluu maajoukkueeseen. Olemme arvioineet kriteereitä uudelleen ja tiivistäneet kärkeä, jotta voimme kohdentaa resursseja entistä laadukkaammin kärkiurheilijoille. Haluamme kasvattaa positiivista ja kovaakin kilpailua joukkueen sisällä edustuspaikoista sekä palauttaa Suomen takaisin olympiapurjehduksen mitalikantaan, Pariisi 2024 -hanketta vetävä Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoo.

Sailing Team Finlandin pääyhteistyökumppanina kohti Pariisia jatkaa HPP Attorneys, ja uusina kumppaneina mukana ovat 2022 alkaen Helly Hansen ja Edzcom.

– Kasvatamme urheilijoiden kanssa luottamusta ja yhteistä ymmärrystä, sekä uskallamme suunnitella ja puhua menestyksestä. Kiitokset vielä kaikille sitoutuneille kumppaneillemme, jotka uskotte hankkeeseemme, Kaijansinkko sanoo.

Maajoukkue 2022:

Monika Mikkola, ILCA 6 (ennen Laser radial)
Kaarle Tapper, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Nooa Laukkanen, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Valtteri Uusitalo, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Tuuli Petäjä-Sirén, iQFoil
Ronja Grönblom/Veera Hokka, 49er FX
Sinem Kurtbay/Akseli Keskinen, Nacra 17

Haastajat 2022:

Aleksi Tapper, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Otto Dahlberg, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Noel Laukkanen, ILCA 7 (ennen Laser standard)
Aleksandra Blinnikka, iQFoil
Jakob Eklund, iQFoil
Filip Store, iQFoil
Martin Mikkola, iQFoil
Noora Ruskola, Kite
Ville Korhonen/Edvard Bremer, 49er
Oskari Muhonen/Ilari Muhonen, 49er

Lähde: Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n tiedote