Marraskuun uinnin lyhyen radan EM-kilpailuissa neljä Suomen ennätystä uinut Olli Kokko, 27, ei aina lapsena nauttinut uinnista. Uimakoulun jälkeen Kokko siirtyi kilparyhmään ja hänelle tuli jopa hetkiä, jolloin hän vihasi uintia.

– Siinä taisi käydä niin, että kausimaksu oli jo maksettu, mutta en olisi halunnut mennä uimaan, niin vanhemmat joutuivat hieman pakottamaankin minua sinne. Onneksi he työnsivät minua ja menin, sillä sen jälkeen uinnista tuli kivaa. Siitä lähtien olen uinut koko ajan pieniä taukoja lukuun ottamatta, 7-vuotiaana uinnin vesiralleista aloittanut Kokko muistelee.

Rolloikäisten kilpailuissa (pojissa 11–13-vuotiaat) Kokko menestyi ja keräsi mitaleita.

Seuraavaan ikäluokkaan siirryttäessä kehitys hidastui ja se näkyi myös tuloksissa. Kokko oli ikäisekseen pienikokoinen ja jäi ensimmäisissä IKM-kilpailuissaan (ikäluokan mestaruuskilpailuissa) finaaliuintien ulkopuolelle. Vasta kolmantena vuonna hän oli kahdeksan parhaan joukossa.

– Se oli aika vaikeaa aikaa. Katsoin, kun muut kehittyivät hirveästi ja itse tein yhtä paljon töitä, mutta en ottanut minkäänlaisia askeleita eteenpäin. Kuitenkin viimeisissä nuorten SM-kilpailuissa voitin jo Suomen mestaruuden ja pääsin samalle tasolle mitä Rolloissa olin, Kokkoa avaa.

Lähde: Uimaliitto