Yle on muistellut verkkosivuillaan vuoden 2010 Vancouverin olympialaisten tapahtumia.

Pikaluistelija Mika Poutala oli tuolloin ensimmäisen lähdön jälkeen 500 metrin kilpailun johdossa ja kiinni olympiakullassa. Poutalalla oli toisessa lähdössä vieressään japanilainen Joji Kato.

Poutala on kerrannut Ylelle luistelun dramaattisia tapahtumia.

– Tajusin takasuoralla, että japanilainen kaveri oli yllättävän paljon minua edellä. Hän oli lähtenyt sisäradalta ja minä ulkoradalta. Totta kai hän oli luonnollisesti edellä, mutta hän oli liian paljon edellä, Poutala sanoi Ylelle.

Hän teki tuossa vaiheessa ratkaisun, joka tuli kostautumaan. Hän päätti vetää riskillä viimeisessä kaarteessa voittaakseen olympiakultaa.

– Olin vain fiksaantunut siihen, että minun piti voittaa. Tiesin, että pystyisin voittamaan. Sitten viimeisessä kaarteessa ajolinja kostautui. Yritin vähän liian aggressiivista ajolinjaa. Tulin liian nopeasti nappuloihin kiinni. Oli pakko vähän vaihtaa ajolinjaa. Kun luistellaan 60 kilometriä tunnissa ja 1,1 millimetriä paksun terän päällä, ajolinjan muuttaminen kaarteessa ei ole itsestäänselvyys. Siinä tuli paha horjahdus, Poutala toteaa.

Poutala taipui viidenneksi ja jäi kolme sadasosaa mitalista.

Ylen juttu, jossa Poutala kertaa enemmän tilannetta.