Uinnin lyhyen radan MM-kilpailuissa nähtiin perjantai-iltana kahden suomalaisen MM-finaali, kun sekä Ida Hulkko että Veera Kivirinta uivat naisten 50 metrin rintauinnin finaalissa.

Hulkko ui MM-finaalin kuudenneksi ajalla 29,88 ja Kivirinta oli kahdeksas ajalla 30,07. Voittoon ui Israelin Anastasia Gorbenko.

– Uinti oli paljon huonompi kuin välierissä. Lähdin vähän liikaa hosumaan ja yrittämään. Maaliintulo oli aivan järkyttävä ja siinä meni monta sijaa. Kyllä tästä hampaankoloon jäi, koska siinä oli kaikki mahdollisuudet lähteä hakemaan mitalia. Tärkeintä oli se, että olisi pääsyt tekemään hyvää uintia ja sitä ei tullut, Hulkko kertoo.

Hulkko kisaa MM-kilpailuissa seuraavan kerran sunnuntaina 100 metrin rintauinnin alkuerissä.

– Kokeillaan uudestaan ja nyt vain sadan metrin rintauintia kohti, Hulkko sanoo.

Kivirinta oli turhautunut starttiinsa jo ennen finaalia.

– Uinti ei oikein tuntunut missään. Se oli vähän sellainen, että kävin uimassa. Ei tuntunut, että hermosto kihelmöi. Uinti toimi aivan todella hyvin, mutta sitten mikään muu ei toimi. Olin jo ennen lajia tosi vihainen ja turhautunut siitä, että tämä on minulle kolmas kerta tälle vuodelle, kun olen arvokilpailuissa finaalissa ja oman starttini takia lähden uintiin epävarmasti. Startti on ollut keväästä asti minulle sellainen realiteetti, jolle olisi pitänyt tehdä jotain, koska se ei toimi, Kivirinta kertoo.

Lähde: Uimaliiton tiedote