Suomelle jälleen vakuuttava voitto MM-kisoissa

© Kuva: Juha Tamminen

Joukkueiden tasoero tuli selväksi, vaikka Latvia yrittikin tehdä Suomen pelistä hankalaa. Lopputuloksena kuitenkin 7–2-voitto Suomelle.

Suomalaisittain peli alkoi tahmeasti Latvian Armands Savinsin tehdessä maalin ensimmäisellä peliminuutilla. Suomi sai mahdollisuuden ylivoimapeliin Rolands Kovalevskisin jouduttua jäähylle, mutta maalia ei tilanteesta syntynyt. Suomi pääsi tasatilanteeseen Rasmus Kainulaisen ensimmäisen MM-maalin siivittämänä. Kun maalitili saatiin auki, jatkoi Ville Lastikka eilistä maalitaiturointiaan. Avauserästä lähdettiin tauolle Suomen 2-1-johtotilanteessa.

Toinen erä alkoi toisintona Latvian iskiessä maalin Suomen verkkoon. Justus Kainulainen vastasi kaukolaukauksellaaan 2-2-tasoituksesta. Tämän jälkeen Suomi otti ohjat myös tuloksellisesti. Toiselle erätauolle edettiin 6–2-johdossa. Sami Johansson kiskaisi vielä päätöserässä loppulukemat 7–2.

Suomen maalissa Joonas Kaltiainen pelasi ensimmäisen MM-ottelunsa ja suoriutui varsin hyvin. Muutenkin kokoonpanoa kierrätettiin ja vastuuta annettiin kaikille. Ketjukoostumuksetkin elivät ottelun aikana merkittävästi.

– Pari erikoistilannemaalia, vastustaja teki hyvät vaparit, me teimme puolestamme riittävästi maaleja ja toivottavasti selvisimme vähillä loukkaantumisilla. Latvia oli hyvä fyysinen jengi, mutta olimme rutiinitasossa heitä sen verran edellä, että lyhyt valmistautuminen ei haitannut, päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi ottelua Latviaa vastaan.

Suomi voitti alkusarjassa Tanskan, Ruotsin ja Latvian. Seuraavaksi Suomi pelaa puolivälierissä keskiviikkona 8.12., vastustaja selviää tiistaina aamupäivän ottelussa. Todennäköisiä vaihtoehtoja ovat Saksa tai Slovakia.

– Hyviä pelejä, varsinkin eilinen Ruotsia vastaan. Ruotsi-peli oli yksi parhaita alkusarjapelejä, mitä muistan MM-kisoissa pelatun. Iso kiitos kaikille lauantaina ja muinakin päivinä paikalle saapuneille – pelaajat tykkäävät esiintyä isolle yleisölle. Kaikki ne pisteet, mitä oli otettavissa, otettiin, Nykky tiivisti alkulohkon tapahtumat.

Lähde: Salibandyliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.