Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on välipäätöksellään osittain keskeyttänyt Pohjois-Suomen aluehallintoviraston 22.12.2021 tekemän päätöksen täytäntöönpanon.

Päätöksellään aluehallintovirasto oli tartuntatautilain nojalla määrännyt asiakas- ja osallistujatiloja suljettaviksi Pohjois-Pohjanmaan alueella 31.12.2021 saakka. Päätöksentäytäntöönpano keskeytettiin kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin. Välipäätös liittyy kahteen hallinto-oikeudessa vireillä olevaan valitusasiaan.

Valituksissa, joiden käsittelyyn välipäätös liittyy, oli tuotu esiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisema arvio koronariskistä tapahtumissa ja kokoontumisissa. THL:n arviossa yksilöurheiluun ja -liikuntaan käytettäville sisätiloille on annettu yksi riskipiste, ja sellaisiin liittyvä riski on arvioitu vähäiseksi.

Aluehallintovirasto

@AVItwiittaa
Pohjois-Suomen hallinto-oikeus keskeyttää aluehallintoviraston PSAVI/11478/2021 täytäntöönpanon kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin, kunnes valitus on ratkaistu tai asiassa toisin määrätään. oikeus.fi/hallintooikeud…