Amerikkalaisen jalkapallon entinen NFL-pelaaja Phillip Adams ampui itsensä viime huhtikuussa järkyttävän tapahtumasarjan päätteeksi.

Adams pelasi NFL:ssä kulmapuolustajana vuosina 2010–2015.

Mies ampui perheen talossa Etelä-Carolinassa kuusi ihmistä ja lopulta myös itsensä. Kuolleet olivat lääkäri Robert Lesslie, 70, hänen vaimonsa Barbara Lesslie, 69, heidän lapsenlapsensa Adah Lesslie, 9, sekä Noah Lesslie, 5. Myös Lesslien pihalla töissä olleet James Lewis ja Robert Shook saivat surmansa.

Nyt on selvinnyt karu totuus Adamsin tilanteesta. Miehet aivot luovutettiin Bostonin yliopistolle. Tutkimusten tulokset ovat karut.

Miehen aivoista löytyi merkkejä todella vakavasta CTE:stä eli kroonisesta traumaattisesta enkefalopatiasta. Asiasta kertoo muun muassa New York Times.

– (Aivojen) etulohkossa oleva vakava poikkeama saattoi osaltaan johtaa Adamsin poikkeavaan käytökseen erilaisten fyysisten, psykiatristen ja psykososiaalisten tekijöiden ohella. On teoriassa mahdollista, että aivovamman aiheuttama sekoitus väkivaltaisia taipumuksia, vainoharhaisuutta ja muita ongelmia voi aiheuttaa sen, että kynnys tappaa on pienempi, näki Bostonin yliopiston CTE-keskuksen johtajan Ann McKee.