Asiantuntijat vastaavat: Kuinka paljon ihmisen pitäisi urheilla viikossa? – Neljännes suomalaisista ei liiku juuri lainkaan

© Kuva: Getty Images

Kuinka paljon ihmisen pitäisi urheilla, jotta pystyisi elämään terveellistä elämää?

Painonpudotusta havittelevan tulisi urheilla noin 5-6 kertaa viikossa, väittää Pop Sugar -sivuston haastattelemat asiantuntijat.

– Etsi itsellesi urheiluharrastus, mistä nautit tai mitä edes jollakin asteella siedät. Urheile viisi tai kuusi kertaa viikossa, mutta pidä vähintään yksi lepopäivä, urheilutieteen tutkija Stephanie Blozy kertoo.

– Vaikka olisit kuinka kiireinen, sinulla pitäisi olla vähintään kolme päivää viikossa aikaa kuntoilla. Puoli tuntiakin kerrallaan riittää, jos et ehdi kuntoilla pitempään. Älä kuitenkaan jätä treenin määrää alle 90 minuuttiin viikossa, Personal trainer Kyra Williams neuvoo.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen perusteella yli neljännes suomalaisista ei liiku juuri lainkaan. Samaan aikaan yhä useampi kuntoilee säännöllisesti. Lähes puolet suomalaisista liikkuu kuitenkin vain 1-2 kertaa viikossa.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.