Miesten futsalmaajoukkue eteni upeasti EM-lopputurnauksen puolivälieriin voittamalla Slovenian 2-1 (0-0). Suomen jatkopaikka varmistui, kun Kazakstan voitti samaan aikaan Italian 4-1. Näin Suomi sijoittui lohkossa toiseksi.

Ottelu oli ennakolta juuri niin tasainen kuin ennalta odotettiin. Kumpikaan joukkue ei antanut milliäkään periksi ja maalipaikat olivat kokonaisuudessaan vähissä. Ensimmäisellä puoliajalla Suomen paras paikka osui vahvan pelin pelanneelle Tuukka Pikkaraiselle. Suomen hyvän prässin jälkeen Pikkaraiselle avautui hyvä vetopaikka, mutta tulinen laukaus karkasi ohi maalin.

Suomen puolustus toimi hyvin eikä Slovenia juuri päässyt ahdistelemaan Juha-Matti Savolaisen vartioimaa maalia. Slovenian pelätty laita- sekä pivot-pelaaminen saatiin lähes tyystin tukahdutettua.

Toisella puoliajalla pelin juoni pysyi pitkälti samana. Heti toisen puoliajan alkuun Savolainen venyi loistotorjuntaan Igor Osredkarin yritykseen. Hienokseltaan Slovenia sai otetta pelistä, mutta Suomen puolustus toimi tiiviisti. Ajassa 32.11 Suomen taistelu palkittiin. Iiro Vanha sai jalkansa vapaaksi ja Juhana Jyrkiäinen ohjasi lantiollaan pallon maaliin siirtäen Suomen johtoon.

Maalin jälkeen Slovenia otti käyttöönsä lentävän maalivahdin. Slovenia pyöritti ylivoimaansa ja Savolainen torjui slovenialaisten yrityksen, jonka jälkeen hän laukoi pallon suoraan Slovenian maaliin. Slovenia kavensi vielä kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Suomi kesti loppuun saakka.

Samaan aikaan Kazakstan voitti Italian 4-1 ja näin Suomi sijoittui lohkossa toiseksi ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Suomen vastustaja ratkeaa A-lohkon iltaottelussa.

Lähde: Palloliitto