Mäkihypyn kolminkertainen maailmanmestari Risto Jussilainen viihtyy edelleen lajin parissa.

Jussilainen on seurannut muiden laji-ihmisten tavoin pettyneenä mäkihypyn alakuloa Suomessa. Jussilainen on myös ollut taloudellisesti tukemassa suomalaishyppääjiä.

14 vuotta sitten uransa lopettanut Jussilainen ei pelkää myöskään kyseenalaistaa maajoukkueen nykyistä toimintaa. Mies hämmästeli Ylen haastattelussa päävalmentaja Janne Väätäisen puheita. Japanissa pitkään myös työskennellyt Väätäinen on pohtinut, että Suomelta voi hyvin lähteä kolmen miehen mäkijoukkue Pekingin olympialaisiin.

– En jaksa ymmärtää. Ovatko Japanin-vuodet sekoittaneet pään niin pahasti? Kyllähän jumankauta kaikki pitäisi tehdä sen puolesta, että Pekingissä olisi neljän miehen joukkue. On kansallinen häpeä, jos näin ei ole. Tiedän, että menestysmahdollisuudet ovat surkeat, mutta joukkue pitäisi olla, Jussilainen latasi Ylellä.

Tässä Ylen laaja juttu, jossa enemmän Suomen mäkihypyn tilanteesta.