Pekingin olympialaisissa sallittu kohumenetelmä saa hiihtotähdeltä täystyrmäyksen – ”Vaikuttaa enemmän kuin doping”

© Kuva: Juha Tamminen

Pari viikkoa sitten Falunissa järjestetystä Skandinavia Cupissa skandaalin aiheuttanut kielletty fluorivoide ei ehkä olekaan kielletty Pekingin olympialaisissa.

C8-luokan fluorivoide on kielletty EU:ssa, mutta Pekingissä säännöt voivat olla toiset kuin Euroopassa. Eri hiihtomaajoukkueet ovatkin edelleen hämmentyneitä, mitkä säännöt ovat voimassa olympialaisissa, jotka alkavat 4. helmikuuta.

Ruotsalaishiihtäjä Anton Persson on kommentoinut Aftonbladetille, että fluorivoiteet voivat antaa joissain tapauksissa jopa suuremman hyödyn kuin doping.

– Sanoisin, että se vaikuttaa joissain tapauksissa suorituskykyyn enemmän kuin doping. Ihmiset tulevat huijaamaan niin kauan kuin voivat. Onneksi näyttää siltä, että paikan päällä tulee olemaan kylmä ja fluorituotteet eivät toimi silloin niin hyvin, Persson sanoi.

Norjalainen Dagbladet kysyi asiaa Kansainväliseltä hiihtoliitolta (FIS), ja FIS vahvisti, ettei voide ole tällä hetkellä kielletty Kiinassa.

Vaikka voide sallittaisiinkin Pekingissä, siitä aiheutuu myös toinen ongelma: koska aine on EU:ssa kielletty, sen vieminen maasta pois ei myöskään ole sallittua.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.