Kivääriampuja Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) kirjoittaa Facebook-päivityksessään, että ”on tullut aika ilmoittaa urheilu-urani jatkamista koskevasta päätöksestä”.

– Yli vuosikymmenen panos on annettu, minkä myötä nyt on aika siirtyä sivuun kilparadoilta. Työt urheilun parissa kuitenkin jatkuvat, toisen näköisissä tehtävissä, Kurki, 30, kirjoittaa.

Kurki kirjoittaa, että pari vuosikymmentä sitten alkaneesta harrastuksesta muotoutui tie huippu-urheilijaksi: ”Kotiradalla harjoittelu vaihtui nopeasti kilpailemiseen, ja ammatiksi se kasvoi kansainvälisten areenojen kutsuessa. Vanhempieni, valmentajien ja yhteistyökumppaneideni panostus on mahdollistanut mielettömän matkan, jonka aikana on sekä tavoiteltu että saavutettu paljon sellaista, josta ei alussa ole osannut edes unelmoida.”

Kurjen mukaan paljon jäi myös saavuttamatta, kuten olympiatavoitteiden toteutuminen:

– Maapaikan saavuttaminen oli lähellä peräti kolmiin olympialaisiin (Lontoo 2012, Rio 2016 ja Tokio 2020). Haluan kiittää vanhempiani, valmentajiani, yhteistyökumppaneitani, kanssakilpailijoitani ja kaikkia taustavoimia pitkästä matkastani huippu-urheilijana, Kurki päättää päivityksensä.

Kurki aloittaa helmikuussa ohjelmistokehittäjän työt Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa (Kihu) Jyväskylässä. Hän oli perjantaina pakkaamassa tavaroitaan, sillä pian on edessä muutto Turusta Jyväskylään.

– Juu, niissä hommissa juuri nyt. Päätin jo Tokion olympialaisten aikaan, etten enää ryhdy tavoittelemaan paikkaa seuraavissa kisoissa. Lopettamispäätökseni tein joulukuussa. Se oli lopulta helppo tehdä, kun olin kypsytellyt ajatusta jo jonkin aikaa. Kihun työt myötävaikuttivat päätöksessäni, Kurki sanoi puhelimessa.

Lähde: Ampumaurheiluliiton tiedote