Yleisurheilun moniotteluiden SM-hallikilpailut on peruttu vallitsevan koronatilanteen takia. Myöskään parayleisurheilun SM-halleja ei järjestetä 21. tammikuuta, mutta kilpailulle etsitään vielä uutta ajankohtaa.

Moniotteluiden SM-hallien piti olla Pajulahti-hallissa Lahden Nastolassa 22.-23. tammikuuta. Parayleisurheilun SM-hallit piti järjestää samassa paikassa.

Päätökset teki Lahden Ahkeran kilpailuvaliokunta, joka katsoi, ettei se vallitsevan koronatilanteen vaatimissa puitteissa pysty järjestämään SM-kilpailuja. Lahden Ahkera oli moniotteluiden SM-hallien isäntäseura ja saman järjestelykoneiston vastuulla oli myös parayleisurheilun SM-hallit.

– Harmittaa tietysti urheilijoiden kannalta, että tällainen päätös piti tehdä, mutta seuran kilpailuvaliokunta katsoi, ettei meillä ole nykyisen koronatilanteen luomissa puitteissa edellytyksiä järjestää näitä kisoja, sanoo Lahden Ahkeran toiminnanjohtaja Janne Harjula.

Lahden Ahkera perui kaikki seuran kilpailutapahtumat tammikuun loppuun asti. Se tarkoittaa, että myöskään seiväshypyn talvikarnevaalien kilpailuja ei Pajulahti-hallissa järjestetä. Karnevaalileiri peruttiin jo aiemmin.

– Tartuntamäärät ovat nyt sitä luokkaa, että meille tärkeintä on pitää lasten ja nuorten harjoitustoiminta pyörimässä terveysturvallisesti, Harjula totesi.

Suomen Urheiluliiton (SUL) parayleisurheilun valmennuspäällikkö Mikko Peltonen on Harjulan tapaan harmissaan urheilijoiden puolesta.

– Lahden Ahkeran ratkaisu, jota toki ymmärrän, tarkoittaa, että meillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin perua kisat alkuperäiseltä päivämäärältä ja katsoa, voidaanko ne järjestää Pajulahti-hallissa myöhemmin tänä talvena, Peltonen sanoo.

– Asiaa selvitetään ja mahdollisesta uudesta päivämäärästä kerrotaan heti, jos sellainen löytyy.

Lähde: Urheiluliitto