Pekingin talviolympialaisten Yhdistetyn avauskisa on vuorossa keskiviikkona. Vedonlyöntiyhtiö NordicBet povaa kisasta kutkuttavan jännittävää. Myös suomalaisittain asetelmaa voisi kuvata jopa herkulliseksi.

Ykkössuosikkina normaalimäen ja 10 kilometrin kisaan starttaa Itävallan Johannes Lamparter, toisena olympiakenraalissa juhlinut Norjan Jörgen Gråbak, kolmantena Saksan Vinzenz Geiger ja neljäntenä Suomen Ilkka Herola.

Kisasta on kuitenkin luvassa erittäin tasaväkinen, sillä voittokertoimet asettuvat kaikilla välille 3–7, joten vaikkapa Therese Johaugin kaltaista ylivoimaa naisten kympillä (voittokerroin 1.18) ei totisesti ole odotettavissa.

Herolan kannalta kaiken pitäisi olla olosuhteiden puolesta enemmän kuin kohdillaan. Normaalimäki on perinteisesti sopinut Puijon Hiihtoseuran miehelle suurmäkiä paremmin, ja kisapaikan erittäin raskaiksi havaittujen latujen odotetaan suosivan nimenomaan Siilinjärven hiihtohirmua.

Mäkiosuus alkaa keskiviikkona klo 10 ja hiihto klo 13, joten mahdolliset mitalikahvit osuisivat suomalaisittain varsin otolliseen ajankohtaan.

Lähde: NordicBet