Vedonlyöntiyhtiö NordicBet arvioi, että Norja on Pekingin talviolympialaisten mitalirohmu. Suomen mitalisaalis jää peliyhtiön papereissa pieneksi.

Tämän vuosituhannen talviolympialaisissa Suomen mitalimäärät ovat jääneet aina alle kymmeneen. Järjestyksessään mitaleita on tullut 7, 9, 5, 5 ja viimeisenä Pyeongchangista 6. NordicBet arvioi, että Suomen mitalisaalis Pekingistä on 4-5 mitalia.

– Onhan Suomella tietysti mitalikandidaatteja, mutta aika monelle heistä täytyy osua se ”erityisen hyvä päivä”. Iivo ja Kerttu Niskanen ja jääkiekkomaajoukkueet lienevät todennäköisiä. Mutta löytyykö sitten joku lumilautailija tai hiihtolajien edustaja, joka kaapisi sen viidennen, jos Niskaset eivät saavuta yhtä mitalia enempää kumpikin? NordicBetin Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist pohti.

Vertailu naapurimaihin on musertavaa luettavaa. NordicBet uskoo Norjan haalivan peräti yli 40 mitalia. Ruotsille povataan noin 20 mitalia, joista yli puolentusinaa kultaista. Isoja mitalirohmuja uskotaan olevan myös Venäjän olympiaurheilijat, Saksa, Sveitsi sekä Ranska.

Lähde: NordicBetin tiedote