Suomen joukkueet eivät yltäneet viesteissä kärkipäähän nuorten MM-hiihdoissa Norjan Lygnassa. Suomen miesten nelikko oli yhdeksäs, naisten joukkue kymmenes.

Miesten 4 x 5 kilometrillä joukkueessa hiihtivät Iiro Uusitalo, Alexander Ståhlberg, Niko Anttola ja Veeti Pyykkö. Joukkueella oli epäonnea avausosuudella, mikä heijastui viestiin kokonaisuudessaan.

– Epäonninen päivä tänään. Laskussa tuli kaaduttua ja laskun jälkeen sauva poikki. Jäin siinä aika paljonkin. Harmittaa jätkien puolesta ja omasta puolesta, ettemme päässeet mittaamaan oikeaa tasoamme, Uusitalo sanoi harmissaan.

Suomen naisten joukkue sijoittui 4 x 3,3 kilometrin viestissä 10:nneksi. Viestin voitti Norja 0,1 sekunnin erolla Venäjään. Saksa oli kolmas. Suomi hiihti järjestyksessä Tuuli Raunio, Elsa Torvinen, Peppi Leppälä ja Fanny Kukonlehto.

– Melko suuri pettymys. Lähdin kärkijoukon mukaan, siinä hiihdin jonkun matkaa. Tämän päivän kunto ja terävyys ei ollut riittävä siihen, että olisin nousuissa pysynyt perässä, Raunio sanoi.

– Aika haastava viestiosuus. Lähdin ehkä vähän liian kovaa liikkeelle. En ole ihan tyytyväinen omaan vauhdinjakoon ja suoritukseeni, Torvinen sanoi.

Nuorten MM-hiihdoissa hiihdetään torstaina alle 23-vuotiaiden avausmatkat. Naisilla ohjelmassa on 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä perinteisellä.

Lähde: Hiihtoliitto