Mette Baas ja Aino Pulkkinen säväyttivät Jyväskylän Hipposhallissa 400 metrin ennätyksillään 53,46 ja 53,64. Sitä paremmin suomalaisista ovat hallissa koskaan juosseet vain SE:n 52,37 haltija Ella Räsänen ja Euroopan mestari Riitta Salin käsiajanotolla 52,9.

– Positiivinen juoksu, Baas sanoi.

Joensuun Katajan riveihin tälle kaudella siirtynyt Baas, 21, teki roiman parannukseen aiempaan halliennätykseensä, joka oli viime vuonna juostu 54,79.

– Syksyn harjoittelu on mennyt suunnitelmien mukaan eikä ole ollut terveysongelmia. Mutten silti osannut odottaa mitään. Treenien perusteella on vaikea ennustella. Juoksussa jäin siinä alussa Ainon taakse. Ehkä olisi ollut hyvä päästä kärkeen heti alusta pitäen, Baas kertoi.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Pulkkinen on aloittanut hallikauden mainiosti. Hän juoksi edellisen 400 metrin halliennätyksensä 54,18 viikko sitten Helsingissä ja pudotti lauantaina Jyväskylässä 200 metrin halliennätyksensä aikaan 23,87.

– Oli tosi jännittävä kilpailu, kun Mette oli mukana. Se oli tasapainoinen juoksu minulta. Tavoite oli juosta alle 54 sekunnin, mutta oli positiivinen yllätys, että aika meni noin paljon alle, Pulkkinen tuumi.

Lähde: Urheiluliitto