Suomen Olympiakomitean hallitus kokoontui maanantaina 31.1. Kokouksen aluksi Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) esitteli toimintaansa hallitukselle puheenjohtaja Pia Ekin ja pääsihteeri Teemu Japissonin toimesta. Hallitus kuuli myös puheenjohtaja Jan Vapaavuoren ja toimitusjohtaja Mikko Salosen päivityksen liikunnan valtionrahoituksen uudistamisen etenemisestä ja siihen liittyvän parlamentaarisen seurantaryhmän työstä.

Hallitus päätti kokouksessaan Olympiakomitean tavoitteista opetus- ja kulttuuriministeriössä käynnistyneen liikuntalain päivityksen osalta. Lisäksi hallitus keskusteli Olympiakomitean sääntöjen muutostarpeista ja kuuli ansiomerkkityöryhmän väliraportin. Kokouksen lopuksi toimitusjohtaja Mikko Salonen ilmoitti lopettavansa kesällä Olympiakomitean palveluksessa.

Olympiakomitean toimitusjohtaja vaihtuu

– Tulen lopettamaan työt Olympiakomitean palveluksessa. Olemme sopineet puheenjohtajan kanssa tammikuun alussa, että jatkan työskentelyä irtisanomisaikani loppuun kesäkuulle, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa.

– Minulla tulee kesällä viisi vuotta täyteen Olympiakomitean johdossa. Koen, että olen saavuttanut ne tavoitteet ja odotteet, jotka työlleni aikoinaan asetettiin. Minun on nyt oikea hetki suunnata kohti uutta, kun talous on saatu kuntoon ja aloittaessani vuonna 2017 juuri fuusioituneesta organisaatiosta on rakennettu yhtenäinen joukkue liikunnan ja urheilun keskus- ja palvelujärjestöksi.

Valmisteluja uuden toimitusjohtajan löytämiseksi on jo tehty.

– Olympiakomitea käynnistää välittömästi avoimen haun uuden toimitusjohtajan löytämiseksi. Hakuilmoitus julkaistaan vielä tällä viikolla ja hakuaika tulee jatkumaan Pekingin talviolympialaisten jälkeiselle viikolle, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toteaa.

– Jokainen aika asettaa organisaation ylimmälle johdolle omanlaisensa haasteet. Mikko Salonen on tehnyt ison työn erityisesti Olympiakomitean talouden nostamiselle merkittävistä vaikeuksista terveelle pohjalle sekä hallinnon kehittämisessä selkeistä haasteista asianmukaiselle tasolle, mistä haluan häntä lämpimästi kiittää. Uutta toimitusjohtajaa valittaessa katse kääntyy ennen kaikkea Olympiakomitean päivitetyn strategian toimeenpanoon sekä liikunnan ja urheilun yleisen arvostuksen nostamiseen.

Lähde: Olympiakomitea