Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan vasta Pekingin olympialaisten päätyttyä. Asia oli kuitenkin esillä jo kisojen aikana.

Ukrainalainen skeleton-kelkkailija Vladyslav Heraskevytsh nosti myös aiheen esiin, kun hän näytti olympialaisissa suorituksensa jälkeen kylttiä, jossa luki ”Ei sotaa Ukrainaan”.

Heraskevytsh on nyt kotimaassaan ja kantaa kortensa kekoon, kun maa taistelee Venäjää vastaan.

Heraskevytsh on myös kertonut Twitterinsä olevansa pöyristynyt venäläisten urheilijoiden touhusta. Hän julkaisi kuvan, jossa KHL-seuran pelaajat muodostivat jäällä Z-kirjaimen.

Z-kirjaimesta on tullut osa Venäjän hallinnon sotapropagandaa.

– Venäläiset urheilijat huutelevat, että urheilu ei ole osa politiikkaa ja ovat järkyttyneitä, että heidät on diskattu. Tässä kuva Neftehimikin ja Moskovan Dynamon ottelusta. Kansainvälinen olympiakomitea, oletteko vieläkin sitä mieltä, että venäläisurheilijoilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa? hämmästeli Heraskevytsh.

Vladyslav Heraskevych OLY

@heraskevych
russian athletes who shout that sport is out of politics and for some reason are outraged by their disqualifications. Photo from the hockey league match between Ska Neftyanik and Moscow Dynamo.
IOC, do you continue to think that russian athletes have nothing to do with it?