Taitoluistelun maailmanmestaruuskilpailut käynnistyivät tänään Ranskan Montpellier’ssa. Suomen Jenni Saarinen luisteli lyhytohjelmakilpailussa pistein 55,30 sijalle 25 ja karsiutui niukasti finaalista. Paikan vapaaohjelmakilpailuun saavutti lyhytohjelman 24 parasta luistelijaa.

Suomea tällä kaudella jo sekä EM-kilpailuissa että Pekingin talviolympialaisissa edustanut Saarinen luisteli herkän lyhytohjelmansa Claude Debussyn kauniiseen musiikkiin. Ohjelman taidokas askelsarja sekä hyppyistumapiruetti arvioitiin vaikeimmalle eli nelostasolle ja myös kaksoisaxel sujui varmasti. Sen sijaan muissa hyppyelementeissä oli hieman epäonnea mukana: kolmoissalchow päättyi kaatumiseen ja lennokkaaseen kolmoistulppi-kolmoistulppiin osunut käsikosketus alensi elementin laatupisteitä.

Vuoroin Tampereella ja Saksan Oberstdorfissa harjoitteleva Saarinen oli ohjelman jälkeen erittäin pettynyt omaan suoritukseensa.

– En ole yhtään tyytyväinen. Tämä ei ollut se, mitä lähdin tekemään. Ennen suoritusta oloni oli tosi innostunut ja hyvä, joten en tiedä, miksi suoritus meni näin pieleen, Saarinen harmitteli.

Naisten kilpailua johtaa lyhytohjelmien jälkeen Japanin Kaori Sakamoto 80,32 pisteellä. Toiselta sijalta vapaaohjelmakilpailuun lähtee Belgian Loena Hendrickx pistein 75,00 ja kolmannella sijalla on Yhdysvaltojen Mariah Bell 72,55 pisteellä.

Lähde: Taitoluisteluliiton tiedote