Shakin suurmestari Sergei Karjakin, joka on ollut parhaimmillaan maailmanrankingin neljäs, on ilmaissut tukensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin toimille.

Karjakin syntyi Ukrainaan kuuluvalla Krimillä, jonka Venäjä miehitti vuonna 2014. Hän siirtyi vuonna 2009 Venäjän kansalaiseksi.

Karjakin jakoi sosiaalisessa mediassa Putinille osoittamansa kirjeen.

– Lähestyn sinua tänä vaikeana aikana, kun maamme, jota sinä johdat, taistelee rauhallisen Donetskin kansantasavallan ja Luhanskin kansantasavallan venäläisen väestön turvallisuuden puolesta. Taistelemme Ukrainan ja sen hallinnon demilitarisaation ja denatsifikaation puolesta. Se on laittanut koko Euroopan ja maamme vaaran alle.

– Kahdeksan pitkää vuotta olemme odottaneet pelastusta tykistötulelta ja tarpeettomilta kuolemilta sekä Kiovan hallinnon lakkaamattomilta ja edelleen jatkuvilta yrityksiltä tehdä kansanmurha.

Karjakinin lausunnot on otettu shakkimaailmassa tyrmistyneinä vastaan.

– Shakkimaailman suurin häpeäpilkku. Entinen ukrainalainen, nyt venäläinen prostituoitu, joka virtsaa entisten maanmiestensä haudalle, saksalainen suurmestari Georg Meier kommentoi Twitterissä.