Emil Iversen kertoi hiljattain VG-lehdelle, että hän toivoo, ettei venäläishiihtäjiä nähdä kisoissa, jos maassa ei tule muutoksia. Hiihdon olympiavoittaja Veronika Stepanova avautui nyt asiasta Instagramissa.

Stepanova valmistautuu muiden venäläisten olympiatähtien tapaan kohtaamaan presidentti Vladimir Putinin. Hän päätti mahdollisesti sen kunniaksi osoittaa oman tukensa Putinille.

– En normaalisti reagoi muiden mielipiteisiin, enkä vastaa läntisen median kysymyksiin aiheesta, mutta kun luin, mitä Emil Iversenillä oli sanottavana, koen etten voi olla hiljaa.

– Kun toinen maailmanluokan hiihtäjä puhuu niin alentavasti ja alkaa avoimesti tukea jotain sellaista, mikä kuulostaa naapurimaan ”hallinnon vaihtamiselta”, vaatii se vahvan vastauksen. Tässä minun: Niin ei tapahdu, Emil. Vain me venäläiset voimme päättää, miten elämme ja kuka on johtajamme. Meitä kiinnostaa vähiten ulkopuolisten, kuten sinun, mielipiteesi aiheesta.

Stepanova ei eritellyt näkemystään siitä, miksi Venäjän hallinnolla on sen sijaan oikeus naapurimaansa Ukrainan hallinnon vaihtamisen yrittämiseen.

– Oslon Vestre Gravlundissa lähellä Holmenkollia on muistomerkki neuvostoliittolaisille, venäläisille sotilaille. Se sanoo: ”Norja kiittää teitä.” Suosittelin, että käyt siellä, Emil, kuten itse tein viimeksi Norjassa ollessani. Se saattaa opettaa sinulle siitä, miten naapurien pitäisi kohdella toisiaan. Vinkkinä: Pitää kunnioittaa meidän välisiä eroja. Ei ole koskaan myöhäistä oppia, läksytti Stepanova.

Stepanova ei tässäkään vaiheessa maininnut Ukrainaa. Päivityksestä jää avoimeksi, käyttäytyykö Venäjä Ukrainassa Stepanovan mielestä tavalla, jolla naapurien pitää kohdella toisiaan.

Päivitys tästä.