Yan Bingtao tiputti hallitsevan maailmanmestari Mark Selbyn ulos MM-kisoista. 22-vuotias kiinalainen sai kuitenkin myös kritiikkiä toiminnastaan.

Yan arpoi pitkään 18. erän lopussa, kun se oli ratkaisuvaiheessa. Ottelua Eurosportille kommentoinut lajilegenda Jimmy White syytti Yania likaisesta pelistä.

– Bingtao on valmistautunut tähän lyöntiin yli minuutin, eikä hän ole varma pussittaako hän vai ei. Hän asettuu lyömään ja sitten kysyy Rob Spenceriltä (tuomari), voiko hän puhdistaa lyöntipallon.

– Tämä on kirjoittamaton sääntö snookerammattilaisten keskuudessa. Hyvä juttu, että Rob Spencer sanoi ”Ei, en tule puhdistamaan lyöntipalloa”, koska hän voisi laittaa sen hieman väärään paikkaan, ja sitten Bingtaolla olisi helppo ruskea pallo pussitettavana, kommentoi White.

Pelaaja itse selitteli tapahtunutta ottelun jälkeen Twitterissä.

– Halusin antaa tuomarin puhdistaa valkoisen pallon, koska minua jännitti. Halusin sopeutua tunnelmaan ja rentoutua. Tiesin, ettei tuomari suostu. Vitsailin vain vähentääkseni jännitystä. Yritän voittaa seuraavan otteluni, kirjoitti kiinalainen.