Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on kertonut itävaltalaisen Profil-lehden haastattelussa mielenkiintoisesta testistä, jolla mitattiin F1-kuskien hieman erilaisia kykyjä.

Wolff kertoi, että nyt jo menehtynyt F1-lääkäri Aki Hintsa teki kyseisen testin toimistollaan Genevessä.

– Hän laittoi nuoret kuskit katsomaan ulos ikkunasta kertomatta, mistä siinä oli kyse. Viidennessä kerroksessa olevan ikkunan edessä oli risteys. Viisi minuuttia myöhemmin hän (Hintsa) kysyi heiltä: Montako autoa ajoi vasemmalta oikealle? Montako kertaa valot menivät punaisiksi? Kuinka monta kävelijää meni ohi? Menikö ohi pyöräilijöitä? avasi Wolff.

– Oli vain kolme kuskia, jotka pystyivät vastaamaan kaikkiin kysymyksiin: (Kimi) Räikkönen, (Mika) Häkkinen ja (Lewis) Hamilton. Jos aivosi pystyvät siihen, on sen merkitys valtava. Kilpa-autossa on ajettava lujaa, taisteltava radalla toisia autoja vastaan ja samaan aikaa käsiteltävä rattia, jonka kanssa säädetään kaikkea jarruista kytkimeen. Kuskit ovat nykyään enemmänkin hävittäjälentäjiä, väitti Wolff.

Formula 1 -kausi jatkuu Imolassa tänä viikonloppuna. Kaikki harjoitukset, aika-ajot ja osakilpailut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V sport -kanavilla.