Ilmajoen Kisailijoiden Konsta Mäenpää saavutti uransa ensimmäisen aikuisten arvokisamitalin voitettuaan kreikkalais-roomalaisen painin sarjan 130 kg pronssiottelussa Saksan Franz Richterin niukalla 1-1 pistevoitolla. Voitto tuli niukimmalla mahdollisella erolla viimeisen suorituspisteen turvin.

24-vuotias Mäenpää on aiemmin urallaan juniorisarjoissa saavuttanut 20-vuotiaissa sekä MM- että EM-pronssia. Viime keväänä Elias Kuosmanen syrjäytti Mäenpään Suomen joukkueen raskaan sarjan edustajana viimeisestä olympiakarsintaturnauksesta ja saavutti paikan Tokion Olympialaisissa. Kuosmanen on kuntoutumassa syksyllä tehdystä olkapääoperaatiosta ja pääsee nyt taistelemaan syksyn MM-paikasta tuoreen EM-pronssimitalistin kanssa.

– Konsta oli tänään todella vahva ja finaalissa oli saksalaista vahvempi vaikka pisteitä ei juuri saatukaan aikaan. Mies vähän jännitti ottelua etukäteen, mutta sai pidettyä hienosti päänsä kasassa, kehui tyytyväinen vastuuvalmentaja Juha Lappalainen Mäenpäätä.

Sunnuntaina Arvi Savolainen painii 97 kg loppuottelussa. Suomen kreikkalais-roomalaisen painin joukkue on edellisen kerran saavuttanut kaksi arvokisamitalia samoissa arvokisoissa 20 vuotta sitten, kun Marko Yli-Hannuksela ja Juha Ahokas saavuttivat EM-pronssimitalit Seinäjoella 2002.

Sunnuntaina keräilyjen kautta paikkaa pronssiottelussa pääsee tavoittelemaan myös Mikko Peltokangas sarjassa 72 kg. Lapuan Virkiän painija kohtaa keräilyottelussaan Serbian Ali Arsalanin.

Lähde: Painiliitto