Kaksinkertainen taitoluistelun olympiavoittaja Jevgeni Plushenko järjesti venäläisurheilijoiden syrjintää tukevan luistelukilpailun Venäjällä.

Plyshenkon mielestä urheilijoita on kohdeltu väärin Ukrainan sodan takia, sillä heidän on suljettu kansainvälisestä urheilutoiminnasta suurelta osin.

Plushenkon vaimo Jana Ruskovska vakuutti, ettei kyse ole politiikasta.

– Turnauksemme tarkoituksena on tukea urheilijoita, jotka hylättiin sanktioiden takia. Me olemme täällä urheilijoiden, emme politiikan takia, Ruskovska kertoi Bleskille.

Näytti kuitenkin siltä, että tapahtuman tarkoitus ei ollut pelkästään urheilijoiden auttaminen, sillä lipuissa oli venäläisjoukkojen Z-tunnus ja venäläinen iskulause. Paikan päällä sai myös lähettää viestejä venäläisille sotilaille Ukrainassa sekä pidettiin sotaa tukevia puheita.

Paikalle oli tarkoitus saada maan kirkkaimmat taitoluistelutähdet, mutta moni jätti osallistumasta lopulta tilaisuuden luonteen vuoksi. Muun muassa olympiamitalisti Mihail Koljada ei ilmestynyt jäälle ollenkaan ja maailmanmestari Jelizaveta Tuktamysheva myönsi, ettei tiennyt millaisesta tilaisuudesta oli oikeasti kyse.